maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Öitä..

Ajatus alkaa jo kulkea aika tahmeesti, mutta ajattelin että jospa sitä pari riviä sais kirjoitettua..Maanantait..Kohta alkaa viimein kuukausi suomessa ennen muuttoa ja tänään on ilta kulunut taas rattoisasti selvitellessä erinäisiä asioita..

Onneksi tää muuttoruljanssi täällä suomen päässä ei taida olla lähelläkään sitä byrokratiaa mitä saatan italiassa joutua kohtaamaan ;) Tuskin malta odottaa ensimmäistä reissua questuraan kuultuani erinäisiä kertomuksia ko. laitoksesta..Täytenee toivoa, että kohdalle osuisi hyvällä tuulella oleva virkailija, joka tietäisi sentään että Suomi tosiaan on EU:n jäsenmaa. Noh, onneksi saan oman tulkin mukaan joten jos kovin ilkeäksi alkavat niin saavat kyllä takaisin samalla mitalla! Niille, jotka ei tiedä mikä on questura on niin kerrottakoon, että se on se paikka josta hyvällä tuurilla voi saada oleskeluluvan..Senkin vaan vielä tarvii nykyään kun aikoo olla maassa yli 3 kk! Questuran lisäksi saan käydä tutustumassa työvoimatoimistoon, paikalliseen kelaan ja varmasti moniin muihinkin kivoihin paikkohin.

Eli kaikenlaista mukavaa odotettavissa :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muutatteko te sinne Italiaan ihan yhteen? Italialainen ystäväni sanoi, että Italiassa ei ole tapana kovin nuorena asua "avoliitossa" saman katon alla.

Toivottavasti kirjoittelet tänne paljon, mulla on italialainen poikaystävä ja olen kiinnostunut kovasti kaikesta :)

Minna

Mari kirjoitti...

Moi Minna,

Niin, ei kai se avoliitto siellä niin yleistä ihan ole kuin esim. suomessa! Me ei myöskään olla muuttamassa yhteen nyt, koska asutaan osittain eri kaupungeissa. Ja hiljaa hyvä tulee :)

Mistä päin sun poikaystävä on? Ootteko olleet kauan yhdessä?

Yritän aina kiireiltäni kirjoitella, mutta vasta varmaan kun pääsen Italiaan niin otan blogin "ahkerampaan" käyttöön.

Rita Maestra kirjoitti...

Mukavaa saada lukea Italiasuunnitelmistasi. In bocca al lupo! Suden suuhun eli onnea matkaan:)