maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Takaisin Milanossa

Taalla taas :) Vuoden ensimmainen viikko kului nopeasti toissa, osa kollegoista oli viela lomalla ja sain hoidella muidenkin toita omieni lisaksi..Alkuvuosi taitaa kulua myos uuden asunnon etsimisessa, tavoittena olisi tuossa kevaalla paasta muuttamaan. Nythan asun kamppiksen kanssa, mutta kun on tottunut asumaan yksin niin nyt alkaa tuntumaan silta, etta kylla se oma koti pitaa loytaa. Jos joku siis tietaa jonkun, kenella on vuokrattavana pieni kalustettu yksio Milanossa kevaasta alkaen, laittakaa tietoa minulle :)

Viikonloppu rentouduttiinkin Edolossa. Lauantaina taalla Italiassa vietettiin Epifaniaa. En tiennytkaan ennemmin ko. paivan olevan niin suuri juhla taalla. Silloin saapuu noita Befana, joka tuo kilteille lapsille karkkia tms., pahat lapset loytavat sukistaan puolestaan hiilia. Joillekin lapsille tuo paiva on tarkeampi paiva kuin joulu, silla kuulemani mukaan ainakin Roomassa lapsille tuo Befana enemman lahjoja kuin mita he saavat jouluna.

Tarinan mukaan kolme itamaan tietajaa lahtivat tuomaan lahjoja Jeesus-lapselle ja matkalla kohtasivat vanhan naisen. Nainen olisi halunnut lahtea tietajien matkaan, mutta jostain syysta (tata en tieda) jaikin kotiin. Seuraavana paivana nainen katui paatostaan ja yritti saavuttaa tietajat, mutta he olivat ehtineet jo liian kauas. Siita lahtien nainen (Befana) on etsinyt Jeesusta aina 5-6.1 valisena yona ja vierailee aina kaikkien kilttien lapsien talossa jattamassa lahjoja koska ei tieda kuka heista on Jeesus-Lapsi.

Ei kommentteja: