tiistaina, heinäkuuta 24, 2007

Kesa ja aperitivo

Aperitivo on yksi suosikki asioistani Milanossa ja varsinkin kesalla tekee kostean kuuman Milanon vahan siedettavammaksi paikaksi asua.

6-9 valilla illalla, paikasta riippuen, voit saada drinkkisi seuraksi vahan sipseja ja oliiveja tai kokonaisen buffetin..Tarjolla voi olla erilaisia salaatteja, pastaa, risottoa, pizzaa, focacciaa, bruschettaa, leikkeleita, vihanneksia ja hedelmia. Itse olen jo omat suosikkipaikkani loytanyt missa onnistuu syoda myos vahan terveellisimmin (=enemman vihanneksia eika pelkastaan pizzaa, focacciaa yms.). Monille milanolaisille aperitivo korvaa myos illallisen, silla maksamalla n. 6-8 eur drinkista saat myos syoda vatsasi tayteen.

Taalla aperitivolla suosittuja juomia on vahan katkerammat juomat, esim. Campari. Mutta drinkkilistat ovat pitkat joten varmasti jokaisen makuun loytyy! Muistakaa vain, etta aperitivo aikaan myos tavallinen olut maksaa saman verran kuin muut drinksut vaikka muutoin olisikin listan mukaan halvempi.

Tassa viela ohje mun suosikki aperitivon, Negroni Sbagliaton tekemiseen :)
-jaata
-1/3 spumante brut (kuoharia)
-1/3 vermouth rosso (punaista martinia)
-1/3 Camparia
-appelsiini viipale
Laita jaat lasiin, lisaa juomat ja sekoita ja laitan viimeiseksi appelsiinin viipale lasiin.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, kyllä tällä helteellä tuollainen drinkki maistuisikin.

Terveisin Paperivuorineuvos

Anonyymi kirjoitti...

hei
olen muuttamassa italiaan, Pisaan, parin kuukauden päästä suunnilleen ja haluaisin tietää onko siellä oikeasti niin vaikeaa asua kuin osa väittää? ja minkälainen on asuntojen hintataso, onko samaa tasoa kuin suomessa? olisin todella kiitollinen jos voisit kertoa minulle siellä asumisesta ja muista käytännön asioista
terveisin, laura
sunflowerk@suomi24.fi

Signorina M kirjoitti...

Mikä sen sinun suosikki aperitivo paikan nimi on, jos saa udella? Olisi kiva kokeilla uusia paikkoja!

Mari kirjoitti...

Itse kävin useimmin Swami nimisessä paikassa. Swamin löydät Viale Monte Nerolta, porta romanan metroaseman läheisyydestä! Kannattaa mennä ajoissa jos haluat löytää istumapaikan :)